Workshops

Voor de workshops kun je je individueel aanmelden. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan een workshop (minimum is 4).
De workshops zijn inclusief materiaal, koffie, thee of limonade en wat lekkers. De workshoplocatie is op dit moment: Spanjaardsdijk 92b, Lettele (Zoet&Zo Deventer). Net buiten Deventer.

De kosten voor de workshop staan aangegeven bij de workshop op het Opgaveformulier

De workshops die mogelijk zijn op dit moment:
craftplakken– beplakken van houten figuren met decoratiepapier (  27,50 Euro):
Met speciale lijm en decoratievellen kunnen diverse figuren (waaronder maskers, doosjes) of letters beplakt worden. Er kan voor verschillende figuren en letters gekozen worden en er zijn verschillende kleuren en motieven van papieren decoratievellen beschikbaar. Figuren zijn bijvoorbeeld dieren, maar ook letters. De lijm zorgt direct voor een vernislaagje, zodat het figuur na droging direct af is.

memob– memobord maken (zaterdag 23 november 2013, 35 Euro):
Van stof, knopen en linten een memobord maken. Dit kun je thuis aan de muur hangen en gebruiken voor briefjes, kaartjes en wat je maar wilt. Je kunt kiezen uit elastiek en linten, maar ook bv knijpers of haakjes kun je hiervoor gebruiken. Er zijn diverse materialen aanwezig.

hkraalphsieraden maken met paardenhaar ( 35 Euro):
Bij deze workshop kun je zelf een sieraad maken van haar van je eigen (verzorg)paard. Je kunt ook het haar van je hond of kat meenemen, daarmee vullen we een kraal. Met het paardenhaar kun je ook bijv. een armband vlechten. Dan maken we daar een prachtig sieraad van.  Het haar van je paard kun je zelf meenemen. Er is ook paardenhaar beschikbaar. Zorg dat het zelf meegenomen haar gewassen is (in een waszakje in de wasmachine kun je dit doen). Ook is het mogelijk met ander materiaal te werken om een kraal of een medaillon te vullen. Bijv met zand of sterretjes, of ….

stempel3

textiel sjabloneren ( 32.50 Euro):
Eerst zelf sjablonen maken en deze vervolgens gebruiken om textiel (kussen, laken, shirt,….) mee te bestempelen. Er zijn meerdere voorbeelden, maar je mag ook geheel je eigen stempel bedenken. Textiel zelf meenemen of je kunt een kussensloop  gebruiken dat je bij de workshop krijgt.

paard– vrolijke beeldjes met textielverharder ( 45 Euro):
(foto volgt) Je maakt van draad piepschuim en diverse andere materialen een model. Dat bekleed je met textiel gedoopt in de textielverharder. Het object moet daarna eerst nog drogen, voordat je het helemaal kunt afwerken. Later (minimaal 2 weken om te drogen)  kun je nog een keer komen om deze af te werken of dit doe je thuis. Daarna kan het object zelfs buiten staan.

Kerst (15 december, 30 euro)
Voor kerst gaan we een decoratie maken. Het blijft nog een verrassing wat precies.

Ouder & Kind:

Tablet & smartphone hoesjes (5 oktober, 40 euro voor 2 personen):
Hoesjes maken, van stof, papier, rubber, vilt en meer. Gezellig samen met je kind.

 

Zie bij  Opgaveformulier om je op te geven voor een workshop

Kom regelmatig eens terug, want er worden steeds wisselende workshops aangeboden.

Advertenties